Tuesday, April 29, 2014

Everything happens for a reason...

Assalamuailaikum..HI



aku pegang kata2 ni sampai sekarang.. Allah maha Adil.. setiap yg berlaku kat dunia ni mesti ada sebab..kankan.kan..

Allah bagi ujian kat aku bertubi- tubi tahun ni.. lepas satu dugaan satu dugaan lg dtang..  dalam hati ni Tuhan je tahu..ikut hati nak jer nangis berbaldi- baldi.. tp i know.. He loves me more.. Alhamdulillah...

Allah telah menyatakan dengan jelas dalam Al-Quran bahawa Allah tidak akan sekali- kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya..

so, we just need to keep calm bebeh...


                                                  Thank You Allah..

untuk semester ni.. aku banyak sgat kerja.. ye lah..bdak tahun 3 kan.. mna sama ngan tahun 1 dlu.. tahun 1 boleh la ko huha- huha... tahun ni mmg sakit la... final project la... latihan industri la... kerja process control la.. research methodology la.. tamadun lah...tu semua keja nk keja baca n nk kena present..mmg aku suka sgat membaca ni... =..= echhhh

semester ni pla dapat roomate yg ya Allah..sgat pengotor... aku x kisah sgat bab2 org ni..tp kalau dah sampai bab bau2 ni..mmg aku hangin.. mna x nya..mndi sehari sekali..kdg2 x mndi..kdg2 tu dia kentot aku smpai kena spray Febreze u alls... busuk sgat... aku ni pantang skit kalau bilik x kemas.. tapi Allah nak uji aku kan..Dia bg budak tu jadi roomate aku..




                                    see!! bau busuk tu jangan ckap la.. hari2 loya sebab bau stokin dia..wekkkk +P

aku x kisah la dia nk jadi pengotor tahap gaban ka apa.. aku x maw ambik taw.. la ni aku suka buat hal sndri.. tinggal ja 1 bilik tapi muka dia aku x tgok langsung... bkan x suka ka apa.. sebab aku rsa dia sgat hipokrit.. depan org alim sungguh dia... tapi dalam bilik sejadah pon x taw kat mna... dah hampir setahun aku tinggal ngan dia tapi sekali pon x pernah nampak  dia solat... kdg2 azan pon dia x hormat.. buka cite kuat2 time org tgah azan.. sedih!! tapi siapa aku nk tegur.. aku pon masih bertatih dalam bab agama2 ni.. tapi aku cuba nk jadi yg lebih baik.. inshaallah..rsa berdosa sangat sebab aku bersubahat dengan dia.. dia x solat aku x tegur.. tapi apa dayaku.. aku juga x mampu berkata apa2..hnya mampu luah disini.. T________________T semoga Allah buka pintu hati dia untuk bertaubat...

tapi aku tahu.. everything happens for a reason...
apa yang berlaku.. aku kena SABAR!!! tu je skrg aku kena buat...


ok ualls.. boleh x nak share something...hehehehe



ni first time taw..aku dapat dean list sepanjang 3 tahun kat utm ni..alhamdulilah..dapat gak walaupon x sehebat org lain..heeee...syukur sgat..

ok lah u alls.. tu je kot untuk kali ni.. keep calm everyone.. peace yo!!


2 comments:

Afifah Mohmad Nasir said...

dipersilakan utk follow aku ya tikah.hoho. congrats dpt dekan! huhu :)

iekah said...

bukan aku dah follow ag ka pah..huhuhu